JAWATANKUASA PENGURUSAN BLOG DUN BATU UBAN (N35)

Pengerusi: A A FRANCIS XAVIER

Jawatankuasa: SRI JAIMURALYDASAN & FRANCIS CHEE

Penasihat: Y.B. Raveentharan a/l V. Subramaniam

Dikemaskini oleh: A A FRANCIS XAVIER

29 Mei 2011Pages

Sunday, January 9, 2011

Lawatan Teknikal Untuk Memantau Kerja-Kerja Pembikinan Parit Yang Baru Dan Mengenali Punca Banjir Di Minden Heights

Satu lawatan teknikal telah dibuat ke kawasan Minden Heights pada 30hb Dis 2010 yang lalu oleh Y.B., kontraktor dan pembantu khasnya. Ia bertujuan untuk memantau kerja-kerja pembikinan parit yang sedang giat dilakukan di kawasan ini. Y.B. berharap agar dengan adanya parit yang baru ini maka masalah banjir dapat dielakkan atau dikurangkan.
Hasil lawatan ini juga dapat memberi gambaran sebenar tentang kerja-kerja yang sedang dijalankan oleh kontraktor berkenaan dan bagaimana paritan yang berwajah baru ini dapat membantu masyarakat setempat di hari-hari hujan kelak.
Y.B. juga meluangkan masa bersama penduduk-penduduk Minden Heights untuk mendapat pandangan mereka tentang sistem paritan yang baru ini. Menurut Encik Hari, selain hujan yang lebat penyebab lain yang menjadi punca utama mengapa banjir kerap berlaku di kawasan mereka ialah kerana air kumbahan yang dilepaskan dari institusi pengajian tinggi yang berdekatan. Air kumbahan ini akan mengalir terus dari longkang yang lama dari institusi tersebut dan mengalir bersama air hujan di kawasan mereka.
Yang pastinya, maklumat-maklumat baru in akan dibawa oleh Y.B. untuk dibentangkan pada Mesyuarat Tindakan Daerah Timur Laut di bulan Januari ini. Sehubungan itu Y.B. ingin mengucapkan rasa terima-kasihnya kepada penduduk Minden Heights yang dapat meluangkan masa dan memberi maklumat terkini tentang punca-punca kejadian banjir di kawasan ini.

2 comments:

  1. Any recent activities or ceramah? pls update....

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete